Glasatelier Zwolle

Creatief met gekleurd glas!
Workshops

Glasatelier Zwolle biedt verschillende workshops glasfusing. Het zijn creatieve bijeenkomsten, waarbij verschillende glastechnieken en het plezier om met glas te werken samenkomen.

Workshops zijn flexibel in overleg te plannen, in de ochtend, middag of avond. De workshops worden gegeven in het gebouw van CoZwolle aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Er is gratis parkeerplek aanwezig.

Lijkt het je leuk om een workshop te volgen? Stuur dan een e-mail naar
info@glasatelierzwolle.nl en we sturen je meer informatie.

Voor groepen kinderen of scholen kunnen we in overleg activiteiten organiseren.

groet, Simone


Verschillende workshops

1) Glasobject maken (korte workshop)

In deze workshop maak je een kunstwerp van glas naar eigen ontwerp op een glasplaat van 9x20 cm. Bijvoorbeeld een raamhanger of een liggend kunstwerk. De workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 2-8 personen.

Kosten: 25 euro per persoon

2) Glasobject maken (normale workshop)

In deze workshop maak je een voorwerp van glas naar eigen ontwerp (max 28x28 cm). Bijvoorbeeld een raamhanger of een staand kunstwerk. De workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 2-8 personen.

Kosten: 45 euro per persoon

3) Sieraden maken van glas

In deze workshop maak je een hanger van glas naar eigen ontwerp (max. 5x5 cm). We gebruiken er wel speciaal mooi dichroic (tweekleurig) glas voor. De workshop duurt ongeveer 1,5-2 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 2-8 personen.

Kosten: 30 euro per persoon

4) Ouder en kind workshop

Tijdens deze workshop maak je met z’n tweeën een voorwerp van glas naar eigen ontwerp. Je kunt elkaar helpen met een ontwerp en het maken van het kunstwerk (max. 28x28 cm). De workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur en is inclusief materialen en koffie/thee/ranja. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 2-8 personen, maximaal vier duo’s. Deze workshop is voor jong en oud.

Kosten: 50 euro per duo

5) Workshop Suncatcher
Tijdens deze workshop maak je een mooie zelfgemaakte ronde suncatcher van glas. Je krijgt een cirkel van glas, waarop je je eigen gekleurde ontwerp kunt maken. Het is voor kinderen maar ook voor ouderen. Er zijn twee maten beschikbaar, klein en groot. Na het ontwerpen gaat het glaswerk in de oven, dan kan je het na een week ongeveer ophalen. We smelten natuurlijk een haakje mee, dan kan je de suncatcher voor het raam hangen. De workshop is voor 2-8 personen.

Kosten:
Suncatcher van 11 cm doorsnee kost 13,50 euro per suncatcher
Suncatcher van 18 cm doorsnee kost 30 euro per suncatcher

6) Workshop waxinelichtje maken
Tijdens deze workshop maak je een waxinelichtje van veelgekleurde stukjes glas. We gebruiken een mozaiektang en lijm. We kunnen ook verf en glitters gebruiken. Na de workshop is de lijm snel droog, je kunt het waxinelichtje daarom meteen meenemen naar huis. Een waxinelichtje erin en je hebt 's avonds iets moois om naar te kijken. De workshop is voor 2-8 kinderen.

Kosten: 13,50 euro per waxinelichtje

7) Workshop Alocasiablad (Olifantsoor)

Tijdens deze workshop maak je een groot werkstuk van glas, een Alocasiablad van ongeveer 31x42 cm. Je kunt het blad ook samen, met een klein groepje, maken. De workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Nadat het blad van glas is ontworpen, wordt het twee keer gestookt, waarvan de laatste keer in de vorm van het blad. Na ongeveer een week kan je het grote glazen blad ophalen. De workshop is voor 1-4 personen.

Kosten: 100 euro per glazen Alocasiablad